Nietsdoen…. verplicht

“Don’t underestimate the value of Doing Nothing, of just going along, listening to all the things you can’t hear, and not bothering.”

A.A. Milne

Niets doen

Ik dacht altijd dat ik daar best wel aardig in was, maar net zoals het “leuk” lijkt om ziek te zijn ( je kunt dan lekker lezen, series kijken), blijkt het in de praktijk dan tegen te vallen als het zover is. En tegen die tijd dat je weer een beetje bent opgeknapt om te kunnen lezen, voel je je weer verplicht om de “gewone” taken dan maar eerst te doen.

Afgelopen dinsdag heb ik een spier gescheurd, waardoor ik me nu op krukken moet voortbewegen. De pijn valt gelukkig mee, als ik er maar niet op ga staan, maar het meest vervelende vind ik de afhankelijkheid… want, hoe breng je een kopje koffie naar de bank… en ander ‘vloeibare’ zaken. Kortom, anderen moesten voor mij, de spullen achter mij aan komen brengen. Er zijn mensen die daar totaal geen moeite mee hebben, ik ben daar niet een van.

Oplossingen

Wanneer je “gehandicapt” raakt, merk je pas hoe vaak je een onderdeel, in dit geval mijn benen en armen , gebruikt. Gelukkig heb ik een zittend beroep, dus mijn werk kan gewoon doorgaan, mits ik vervoer heb….
Een slimme collega van me heeft, met behulp van de 3d printer, een mooie houder gemaakt waarin ik mijn koffie kan halen. Het werkt prima, en ik ben A. niet meer afhankelijk van de ander en B. kan/moet zelf in beweging komen.
Ook thuis heb ik een oplossing gevonden om toch mijn eigen spullen te kunnen halen, namelijk een bureaustoel. Met dat ding kan ik mooi heen en weer rijden en zo de zaken doen die ik wil doen.

Nietsdoen is niets voor mij

Nietsdoen is dus niets voor mij, laat mij maar weer zo snel mogelijk op de been zijn en weer gewoon aan de slag kunnen. Dat lezen is alleen maar leuk als je mag…. niet als je moet..

Nietsdoen is in de huidige tijd bijna een zonde, je kijkt snel op je mobiel of als het een beetje stil wordt, doen we snel een muziekje aan…. lukt het jou nog om compleet helemaal niets te doen?

 

Commentaar of een vraag, laat het achter (je).

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.