Mijn 10 Bullet Journal Hacks

Wanneer je al wat langer gebruik maakt van een Bullet Journal, zul je, al dan niet geholpen door alle ideeën op Pinterest of Facebook, je eigen werkwijze gaan vinden.
Dat heb ik dus ook gedaan en ik wil je nu laten zien en wat mijn 10 Bullet Journal Hacks  (op dit moment) zijn:

1. Pennentest op de laatste pagina

Pentest Handig, want voor je het weet laat die mooie pen die je gekocht hebt zijn afdruk ook achter op andere pagina’s.
Wat ik op deze pagina ook test is de inkt die ik wil gebruiken voor het stempelen.
Hoewel ik tegenwoordig die inkt van de stift (in mijn geval Tombow) gebruik om de stempel in te kleuren en dan af te drukken

2. Flap met..

Bullet Journal HackWanneer je een nieuwe key hebt bedacht is het makkelijk om deze in het oog te hebben. Daarom heb ik aan de laatste pagina van mijn Bujo een flap geplakt, welke dubbel uitklapbaar is. Hierop heb ik onder meer de key en de color coding aangegeven

Maar ook de checklist die ik gebruik voor dagelijks, wekelijks en maandelijks gebruik.

3. …Key iconen

Naast de standaard iconen van de taken en notities maak ik veel gebruik van onder meer het icoon wachten op, voor taken waarbij ik wacht op een ander (en nog geen bericht terug heb) en het icoon voor mailen. Dit maakt het makkelijker om taken te bundelen en terug te zien wat er nog moet gebeuren.

 4. …Checklist

Heel handig, zo vergeet ik niet wat ik moet doen voor mijn dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse review. De standaard stappen (en layouts) staan hierop vermeld, zodat ik ze niet vergeet voor een nieuwe maand of week. (Lees hier over een checklist of over mijn wekelijkse review)

5. Index

Ik heb de index aangepast, omdat ik het handiger vond om de pagina’s na het onderwerp te schrijven (in plaats van ervoor, zoals de LT in zijn template heeft). Het vak wat ik nu overhoud kan gebruikt worden bijvoorbeeld voor colorcoding

6. Projectenlijst

Deze werkt fantastisch en zorgt ervoor dat ik in mijn Bujo, toch alle Projectenlijstgegevens van de projecten bij elkaar heb en in een oog opslag zie, met welke projecten ik bezig ben en moet.
Zo hoef ik geen pagina’s te reserveren (die eventueel leeg blijven) en kan ik gewoon een pagina pakken wanneer nodig.

7. Waarschuwing: deze Bujo is bijna vol

Bujo VolHet is me één keer overkomen dat ik totaal niet in de gaten had dat mijn Bujo bijna vol was. Dat overkomt me geen tweede keer. Dus nu schrijf ik zo’n 25 pagina’s van te voren (de hoeveelheid die ik ongeveer per maand gebruik) dat de Bujo nog een maand meekan.
Ik heb dan nog tijd om een nieuwe te kopen en deze ook nog weer opnieuw in te delen.

8. Bujo voor collecties

Collectie BujoIk werd het een beetje zat om (onvolledige) collecties elke keer over te nemen in een nieuw Bullet Journal. Ik doe, omdat ik inmiddels “alles”  in mijn Bujo doe, ongeveer 3-6 maanden met een boekje.
Dus de collecties: gelezen boeken, films gekeken, gewandelde kilometers, staan nu in een aparte journal.
Het enige waar ik nu aan moet denken is om deze maandelijkse bij te werken (dus deze moet worden toegevoegd aan de checklist 😉 )

9. Extra lint

Linten verdubbeldVerdubbeling LintenOmdat er meerdere actieve collecties in mijn Collectie Bujo zijn, kwam ik met twee linten wat pagina aanwijzers te kort. Dit heb ik opgelost door een extra lint te knopen om een van de al bestaande linten. Zo heb ik in een keer 4 linten.

10. Tabs

TabsIn plaats van een extra lint, kun je ook gebruik maken van tabs. Omdat het vast items betreft in mijn bujo heb ik de tekst afgeplakt met plakband, zodat het niet vuil wordt. Ze kunnen dus zo door naar de volgende Bullet Journal.

 

Heb jij ook van die handigheidjes bedacht? Laat ze dan achter in de comments!

 

 

Hieronder de materialen die ik gebruik. Wanneer je van deze link gebruik maakt krijg ik een percentage, alvast bedankt ;)!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Commentaar of een vraag, laat het achter (je).

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.