Bujo Weekly Fail

Om rust te hebben in je hoofd is het belangrijk dat je overzicht houd over de dingen die nodig zijn. Een van die dingen is de zaken die moeten, zoals afspraken. Verstandig is om in elk geval 1x per week de volgende week te bekijken en dagelijks de volgende dag. Verstandig…. Dat zou het het zijn….. maar voor mij een Weekly Fail…

De afgelopen week (weken) was het wat druk en rommelig met afspraken. De doorlopende week beviel me wel, maar ik dacht, laat ik het eens anders doen. Kortom ik wijzigde (weer) het gebruik van het weekoverzicht, door:

A. Geen apart weekoverzicht te maken, maar
B. De dagen van de week alvast in mijn Bujo te zetten, kortom De Weekly.

Ja, want hoe minder werk hoe beter….toch?!

Weekly

Voor als je nog niet weet wat een weekly is: bij een weekly heb je de dagen van de week al uitgeschreven en vul je de ruimte die je hebt.
Zie onderstaand kleurrijk voorbeeld:


Het idee was goed, mooi overzichtelijk, alle afspraken al op een rij.  Maar de consequentie, tenminste voor mij, was dat ik eigenlijk niet meer deed aan het voorbereiden van de volgende dag, want deze stond toch al in mijn Bujo…… ja, zo werkt mijn brein nou eenmaal en toen was het hek van de dam… want geen voorbereiding = geleeft worden bij de dag…… en dat is iets wat ik echt niet wil!!!Week 6 Weekly

Ook was het oppervlak (een halve A5) te klein om notitities op te schrijven, dus ook dat dreigde een zooitje te worden.
Resultaat: weinig opgeschreven en zeker niet de zaken gedaan die ik wilde doen.

Keek op de Week

Tot overmaat van ramp ook nog een plekje vergeten voor mijn Keek op de Week, die door uitgummen van een ander schrijfproject toch gecreëerd kon worden, voor de bladzijde waarop ik de nieuwe week alvast maar was begonnen. Kortom volgende week doen we het weer anders of eigenlijk dus zoals we altijd deden…

Week 6 Keek Op De Week

Commentaar of een vraag, laat het achter (je).

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.