5 dingen die je nuttig kunt doen als je geen Wifi hebt.

5 dingen die je nuttig kunt doen (op je telefoon) als je geen Wifi hebt

Geen WifiAfgelopen vakantie bleek dat de camping die we hadden uitgezocht, geen Wifi had. Met de huidige regelgeving, waardoor je je bundel gewoon kan gebruiken, is dat niet zo’n groot probleem, maar mijn bundel is niet berekend op 3 weken geen Wifi…
Dus ik heb voor een groot deel van de apps het mobiele gebruik uitgezet, om zo de MB’s te besparen.
Ik heb hierdoor ook 5 dingen die je nuttig kunt doen (op je telefoon) als je geen Wifi hebt voor jullie ontdekt en hieronder beschreven.

Is geen Wifi erg?

LezenIn de praktijk helemaal niet, om niet te zeggen, het was wel lekker rustig…..
Maar wat als je hier niet op hebt gerekend? Ik heb gelukkig een e-reader, dus boeken genoeg. Maar ik heb ook gemerkt dat je, omdat je tijd overhebt omdat je niet (nutteloos) over het web surft, je je telefoon/ipad in dit soort momenten ook heel goed kan gebruiken en ook nog productief:

5 dingen die je nuttig kunt doen (op je telefoon) als je geen Wifi hebt.

 

 1. Je adresboek bijwerken. Ga al je contactpersonen eens langs. Wie kunnen er verwijderd worden, aangepast of misschien aangevuld? Je hebt nu de gelegenheid om ze netjes te maken, de namen op de plaatsen waarvoor ze bestemd zijn, achternamen compleet. Misschien nog even die datum aanvullen die je wel in je agenda had gezet. Kortom na de vakantie is je adresboek weer helemaal up-to-date
 2. Foto’s uitzoeken.
  Een hele mooi gelegenheid om je foto’s eens door te gaan (ik moet bekennen dat ik niet weet hoe hij dit in de cloud doet…, maar mijn telefoon is in elk geval weer netjes…).
  Screendumps die je al verwerkt hebt, dubbele foto’s, foto’s die je niet meer wilt zien.
 3. Apps opruimen.
  Loop al je schermen en sub-schermen eens door. Gebruik je die app nog wel? Zo nee, dan kan hij eraf. Ruimt weer lekker op!. Kun je zaken clusteren, doe dit dan.
 4. Gedownloade podcast eens echt gaan beluisteren
  Het bleek dat ik best wel wat podcasts heb gedownload, dit is het moment om ze te gaan beluisteren. Nadat je ze hebt geluisterd (of misschien al ervoor omdat je het toch niets meer vind) kun je ze met een gerust hart verwijderen.
 5. Notities uitzoeken
  Ben jij ook zo iemand die de notities gebruikt om snel effe iets te noteren? Ik ben ook zo iemand die dit ook weer snel vergeet. Sommige dingen hoeven niet tot in den eeuwigheid bewaard te worden. En zo zie je ook weer eens notities voorbij komen waarvan je het bestaan was vergeten, maar die best nog interessant zijn.

Pubers & Wifi

Dat is een heel ander hoofdstuk, maar dochterlief heeft zich toch ook nog wel vermaakt met off-line spelletjes en muziek van moeders (ja, die koopt muziek, heel ouderwets…..).
Ze is zo zuinig geweest met haar bundel dat ze de beloofde extra bij te kopen MB’s niet eens nodig heeft gehad. Dus schijnbaar is de snapscore (of hoe dat ook heet) niet in het gedrang gekomen….. 🙂

Conclusie

Vakantie zonder Wifi is te overleven. Het gaf mij rust, de gelegenheid om ‘achterstallige’ zaken (zoals het luisteren van de podcasts) en het opruimen van apps te doen.
Het geeft je meer tijd…. misschien in het dagelijks leven toch ook maar af en toe (weer) toepassen…..

vakantie

Commentaar of een vraag, laat het achter (je).

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.